Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Správne triedenie odpadu

Dátum: 25.04.2021
Autor: Obec Báb
Počet videní: 688
Správne triedenie odpadu

zvukové spoty

Už vyše 50 rokov si pripomíname, že 22.apríl je venovaný našej planéte.

Je to medzinárodne motivovaný sviatok, ktorý pripomína našu závislosť na prírodných zdrojoch, upozorňuje ľudí na dopady ničenia životného prostredia, ale hlavne nás nabáda, aby sme sa správali zodpovedne a priložili ruku k dielu. Možností máme viacero, či už správne triedenie odpadu, minimalizovanie odpadu, vysadenie stromov, šetrenie energií (svetlo, voda, palivá) alebo zbieranie voľne pohodeného odpadu v okolí pri prechádzkach v prírode.

Aj napriek tomu, že sa Deň Zeme už druhý rok nesie v tieni celosvetovej pandémie, neustále sa usilujeme občanom prinášať nové vzdelávacie materiály, spôsobom najbližším a najprístupnejším tejto dobe, aby sa množstvo vytriedeného odpadu neustále zvyšovalo a vzťah k životnému prostrediu sa zlepšoval.

Pri príležitosti Dňa Zeme sme si pre vás pripravili zvukových spotov, zameraných na správne triedenie odpadu. Vzdelávanie a motivovanie obyvateľov je tá najlepšia cesta, aby odpad správne triedili, množstvo vytriedeného odpadu sa zvyšovalo a zároveň znižovalo množstvo komunálneho odpadu a tým aj náklady na jeho likvidáciu.

 

Spoty nájdete TU.